'3. havalimanında çalışan 3 işçi yanarak can verdi'

'3. havalimanında çalışan 3 işçi yanarak can verdi'

3. Havalimanı'nda çalışan inşaat işçileri 3 işçinin yanarak can verdiği iddia etti.

3. havalimanı inşaatında çalışan işçiler, koğuş yangınında 3 işçinin öldüğünü iddia etti. Ulaştırma Bakanlığı bu iddiayı reddederken, İGA Havalimanları’ndan yapılan açıklamada, taşeron kampı yatakhanesinde kişisel anlaşmazlık nedeniyle yaşanan kavgada yangın çıktığı ve kavgaya taraf olan bir işçinin öldüğü belirtildi.

 Yangının koğuşlarda çıktığını söyleyen işçiler, çalışma ve yaşama koşullarının ağır olduğuna dikkat çekti. Çalışma ortamında baskı olduğunu ve dışarı bilgi çıkarılmasının engellendiğini ifade eden işçiler, bu feci olayın üzerine gidilmesini istedi.

Evrensel'in haberine göre, Ulaştırma Bakanlığı görevlileri, kendilerine böyle bir haber gelmediğini ileri sürerek, haberin asılsız olduğunu savundu.

İGA: İŞ KAZASI DEĞİL

İGA Havalimanları da yaptığı açıklamayla işçilerin iddiasını reddetti. Açıklamada “Emniyet ve savcılık yetkililerinin aldığı ilk ifadeler sonucunda olayın; İstanbul Yeni Havalimanı projesine hizmet sağlayan taşeron firmalarımızdan birine bağlı olarak çalışan iki kişinin, kişisel husumetinden doğan bir anlaşmazlıktan kaynaklandığı anlaşılmıştır. Olay iş kazası değildir. Şantiye alanı dışında yer alan Taşeron Kampı yatakhanesinde, kişisel anlaşmazlık sonucunda tarafların birbiri ile kavga etmesi esnasında meydana gelen yangın sonucunda kavgaya taraf olan bir kişi maalesef hayatını kaybetmiştir. Olay adli bir vaka olduğundan, Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturma açılmış olup, söz konusu olayın hukuki süreci işlemeye başladığından, konuya ilişkin daha fazla bir açıklama yapamayacağımızı üzülerek belirtmek isteriz” dendi.

İstanbul’un Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısındaki Tayakadın ile Akpınar köyleri arasındaki alana yapılacak havalimanı ihalesi Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubuna verilmişti.