3 bölgede HES ve RES yapımı için acele kamulaştırma kararı

3 bölgede HES ve RES yapımı için acele kamulaştırma kararı

Batman, Trabzon ve Kayseri’de bazı alanlar HES ve RES yapılacağı gerekçesiyle hakkında acele kamulaştırıldı.

Kayseri, Batman ve Trabzon hakkında verilen acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Batman'ın Sason ilçesi Barış Mahallesi sınırları içindeki bazı belirli alanlarda kalan bazı belirli taşınmazlar, Sarıçoban Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) yapımı amacıyla tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele  kamulaştırıldı.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Karaköy, Süleymanfakılı, Taşhan mahalleleri ile Develi ilçesi Havadan ve Şıhlıcumhuriyet mahalleri sınırları içindeki bazı belirli alanlarda bulunan belirli taşınmazların Yahyalı Rüzgar Enerji Santrali (RES) Enerji Nakil Hattı yapımı amacıyla tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırıldı.

Trabzon'un da Maçka ilçesi Akarsu ve Bakımlı mahalleleri sınırları içinde kalan bazı belirli alanlarda bulunan bazı belirli taşınmazların, Larhan Regülatörü ve HES yapımında kullanılması amacıyla tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Ayrıca, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak İslami İlimler Fakültesi kurulmasına ilişkin karar da Resmi Gazete'de yer aldı. AA’da yer alan habere göre Bu karar, Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yazısı üzerine Bakanlar Kurulu tarafından 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun ek 30'uncu maddesi uyarınca alındı.

DAHA FAZLA