3 aylık kararlı direniş sonuç verdi: Kemal Gün oğlunun cenazesini aldı!

3 aylık kararlı direniş sonuç verdi: Kemal Gün oğlunun cenazesini aldı!

Dersim’de operasyonda öldürülen oğlunun kemiklerini almak için 91 gündür açlık grevi yapan Kemal Gün oğlunun cenazesini Hozat Cemevi’nden aldı.

Twitter: @Meryem_Yildrim / Mail: [email protected]

Dersim merkez ile Hozat ilçesi arasındaki bölgede bulunan Çet deresinde, 7 Kasım 2016’da yapılan hava operasyonunda hayatını kaybeden 11 kişi içerisinde yer alan oğlu Murat Gün'ün kemiklerini alabilmek için 90 gün açlık grevi yapan 71 yaşındaki Kemal Gün, bugün oğlunun cenazesini aldı.


Güncelleme 16.20

Hozat Cemevi’nde babası Kemal Gün tarafından alınan Murat Gün’ün cenazesi ilçe mezarlığına defnedildi.

İleri’ye bilgi veren Avukat Engin Gökoğlu, oğlunun cenazesi için 3 ay boyunca açlık grevi yapan 71 yaşındaki Kemal Gün’ün yanında bir diğer oğlu, kızı ve yakınlarının da destek olduğunu aktardı.


3 ay önce açlık grevine başladığında 74 kiloyken 56 kiloya düşen Gün’ün sağlık durumu ciddileşmiş, gözünde görme kaybı başlamış ve eklem rahatsızlıkları baş göstermişti.

İleri Haber’e bilgi veren Kemal Gün, oğlunun cenazesini almak için Hozat Cemevi’ne gitti. 

Cenazenin Cemevi’ne gönderilmesinin kendi talebi olduğunu belirten Gün, “Ben oraya götürülmesini istedim. Biz de oraya gidiyoruz. Hozat Cemevi’ne getirip bize teslim edecekler” dedi.

CENAZE HOZAT'A DEFNEDİLECEK

Gün, oğlu Murat Gün'ün cenazesini Hozat’a defnedeceklerini söyledi.

Direnişi boyunca kendisine destek olan herkese teşekkür eden Gün, “Güzel halkımıza, herkese saygı ve selamlarımı gönderiyorum. Hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum. Sağ olsunlar var olsunlar."

[ih2]

'TÜM GÜZEL İNSANLARA SELAM YOLLUYORUM'

"Basınında, avukatlarında, destek olanlara da, yoldaşlara da, tüm güzel insanlara selamlarımı gönderiyorum, Onlara minnet duyuyorum” diyen Gün, Ankara’da tutuklanan açlık grevindeki eğitimciler Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’i de unutmadı.

TUTUKLANAN EĞİTİMCİLER NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA İÇİN ÇAĞRI

Gülmen ve Özakça için bir çağrıda bulunan Gün şunları söyledi:

“Onlar için halkımıza şunu söyleyeyim: Nuriye’yi ve Semih’i sahipsiz bırakmayın. Yanlarında bulunun. Her zaman için direncimiz olsun. Onlar içerideyse biz dışarıda olacağız. Ben tedavi olduktan sonra Ankara’da onlara destek olacağım. Tüm halkımıza sesleniyorum; bu faşist düzene karşı durun ve Nuriye ve Semih’e destek olun, yanında bulunun. Herkes oraya destekte bulunsun.”

[ih3]

‘BİR BABANIN EVLADININ MEZAR HAKKI İÇİN 3 AY AÇ KALMASINA GEREK YOKTU’

Kemal Gün’ün 3 ay boyunca verdiği mücadeleyi İleri Haber’e değerlendiren Avukat Engin Gökoğlu ise şunları söyledi:

“Kemal Gün dün akşam açlık grevini sonlandırdı ama tedaviye başlamadı henüz. Biz bugün Hozat Cemevi’nden cenazeyi teslim alacağız. Ailesi, yakınları gelince de defnedeceğiz.

Bir insanın evladının kemiklerini alması için 90 gün aç kalmasına hiç gerek yoktu. En temel insan hakları talebi için, bir baba görevini yerine getirmek için, bir mezar hakkı için günlerce aç kaldı sakatlığı pahasına.

AVUKAT GÖKOĞLU: KAMUOYU DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİYDİ

“Bu durum aslında Türkiye’de hukukun olmadığının bir göstergesi. Biz bu açıdan kamuoyu desteğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz, bu süreçte de destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Sonucun bu şekilde olması bizim açımızda önemli. Umarız diğer ailelere de örnek olur.”