3 aydır açlık grevinde olan Kemal Gün’ün oğlunun cenazesi 6 gündür kargoda

3 aydır açlık grevinde olan Kemal Gün’ün oğlunun cenazesi 6 gündür kargoda

Dersim’de oğlunun cenazesini almak için başlattığı açlık grevinin 89. gününe giren 71 yaşındaki Kemal Gün’ün oğlunun cenazesi 6 gündür kargoda bekletiliyor.

Foto: Meryem Yıldırım - İleri / Dersim

Dersim merkez ile Hozat ilçesi arasındaki bölgede bulunan Çet deresinde, 7 Kasım 2016’da yapılan hava operasyonunda hayatını kaybeden 11 kişi içerisinde yer alan oğlunun cenazesi için 3 aydır açlık grevi yapan 71 yaşındaki Kemal Gün’ün direnişi bugün 89. gününe girdi.

3 ay önce açlık grevine başladığında 74 kiloyken 56 kiloya düşen Gün’ün sağlık durumu ciddileşirken, oğlunun verileceği söylenen cenazesi 6 gündür kargoda.

‘6 GÜNDÜR BEKLİYORUZ’

İleri Haber’e konuşan Kemal Gün, 6 gündür oğlunun cenazesini beklediğini söyledi.

Yetkililerin avukatlara cenazenin verilmesi yönünde söz verildiğini aktaran Gün, “Hala bekliyoruz, henüz gelen bir şey yok. İnternette cenazenin verildiği yazıyor ama öyle bir şey yok” dedi.

Gün, cenazeyi alana kadar açlık grevini sürdüreceğinin altını çizdi.

[ih2]

AVUKAT GÖKOĞLU: 19 MAYIS’TA PTT’YE VERİLDİ

Kemal Gün’ün avukatı Engin Gökoğlu da İleri Haber’e yaptığı açıklamada, Murat Gün’ün cenazesinin geçtiğimiz Cuma günü (19 Mayıs) PTT’ye verildiğini ama hala ellerine ulaşmadığını aktardı.

[ih3]

Yetkililere söz konusu bekleme süresinin neden uzadığına sorduklarını ifade eden Avukat Gökoğlu, “Normal diyorlar, kargo süresi böyle, bu şekilde geliyor” dediklerini aktardı.

Twitter: @Meryem_Yildrim / Mail: [email protected]