'24 Haziran için el ele'

'24 Haziran için el ele'

Türkiye İşçi Partisi Kurucu Meclisi baskın erken seçime karşı açıklama yaptı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kurucu Meclisi, 'Cumhur İttfakı'nın ortağı Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim' çıkışının ardından, dün AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan jet hızıyla gelen baskın erken seçime dair bir açıklama yaptı.

'Emeğin iktidarını kuracağız' diyerek yakın zamanda kuruluşunu ilan eden TİP yaptığı açıklamada ilerici, emekten yana yurttaşlara ve tüm sol kamuoyuna seslendi. Erdoğan'ın iktidarını korumak için her türlü hileye ve düzenbalığa başvuracağını belirten TİP Kurucu Meclisi'nin, tüm emekçileri ivedilikle ve hep birlikte mücadeleye çağırdığı açıklaması şöyle:

İlerici, emekten yana yurttaşlarımıza; sol kamuoyuna sesleniyoruz.

İktidarını korumak için her türlü hileye, düzenbazlığa başvurmayı mübah sayan Saray’daki zat bu defa da seçimleri bir baskınla gerçekleştirmeye çalışıyor.

Ekonomide, dış politikada, ülke yönetiminde gittikçe sıkışan Saray, bir “panik seçimiyle” nefes almaya, yönetememe krizini aşıp iktidarını ayakta tutacak gücü elde etmeye niyetleniyor.

Halka karşı suç işledikçe korkan, korktukça daha fazla baskı kuran, zalimliğe başvuran bir iktidarla karşı karşıyayız.

Türkiye’nin sol yüzü, aydınlık yüzü, emekçileri, gençleri, kadınları bu döngüyü bozacak güce ve iradeye sahiptir.

Gelin, kendi içimizdeki tartışmaları, haklı-haksız kavgaları bu kez bir tarafa bırakalım.

Çağrımız ülkemizin tüm emekçilerine, ilerici yurttaşlarımıza, sol parti ve kurumlaradır.

Gelin, 24 Haziran’da halka baskın yapmaya hazırlanan Saray’ın karşısına alınterimizle, emeğimizle sapasağlam bir duvar kuralım. Geçmiş hesapları, kaygıları, endişeleri bir yana bırakıp, el ele verip imeceyle şu işi halledelim.

Başarabiliriz!

Türkiye İşçi Partisi’nin kurulması için bir araya gelen bizler, yüzü sola dönmüş tüm yurttaşlarımıza, dostlarımıza, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz.
Halkı seçeneksiz, halkı programsız, halkı savunmasız bırakmayalım.

Bunun için gelin hep birlikte ve ivedilikle:

- Sandıkları korumak için, seçim güvenliği için seferber olalım. 16 Nisan referandumunda yaptığımızı, daha iyiye taşıyalım.
- Eşitlikten, özgürlükten, kardeşlikten, barıştan, bağımsızlıktan, adaletten yana ilkelerde buluşup, halkın programını oluşturalım.
- Halkın cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını hep birlikte, herkesin katılımına açık şekilde belirleyelim.
- Bu işleri el birliğiyle yapmak için halkın meclislerini kuralım.

Sadece 24 Haziran günü için değil, seçimlerin ertesinde de mücadeleyi sırtlanacak, Saray Rejimi’nin hilelerine ve yolsuzluklarına geçit vermeyecek, ülkemizin kurtuluşu uğruna uzun soluklu bir çabayı örgütleyecek direnci yaratalım.

Bizler, elimizdeki tüm imkanları, tüm olanakları, tüm gücümüzü, enerjimizi ve yaratıcılığımızı bu çalışma için sarf etmeye hazırız. Fedakarlıksa fedakarlık, emekse emek…

AKP’nin hakkından gelelim, oyununu bozalım ki güzel ülkemizin, Türkiye’nin önü açılsın, emekçinin yüzü gülsün.

Türkiye İşçi Partisi Kurucu Meclisi