24 gündür gözaltında olan gazeteciler için adliye önünde açıklama

24 gündür gözaltında olan gazeteciler için adliye önünde açıklama

24 gündür gözaltındaki gazeteciler için duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

24 gündür gözaltında tutulan 6 gazetecinin bugün görülecek duruşmaları öncesi Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

25 Aralık  tarihinden beri Etkin Haber Ajansı (ETHA) Sorumlu Müdürü Derya Okatan, Eski Diken Editörü Tunca Öğreten, Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın, DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, Muhabiri Metin Yoksu ve BirGün Muhasebe Çalışanı Mahir Kanaat İstanbul Vatan Emniyette gözaltında tutuluyor. Gazetecilerin emniyetteki işlemlerinin dün tamamlandığı öğrenildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın-İş'in de aralarında bulunduğu kitle örgütlerinin yaptığı basın açıklamasında ilk sözü DİHA'dan Necla Demir aldı.

Demir açıklamasında, "Yıllardır birlikte çalışma yürüttüğümüz, kameralarını hiçbir zaman bırakmayan arkadaşlarımız bugün burada olacak" dedi.

Demir'in ardından ETHA adına söz alan Arzu Demir, "Bizler, arkadaşlarımızın gazetecilik yaptığına tanığız. Arkamızda gördüğünüz adliye'den bugün onları almak için geldik" dedi.

Arzu Demir'den sonra konuşan BirGün'den Barış İnce ise "Suçlamaları dahi öğrenmemiz mümkün olmadı. Suçlamaları yandaş basından öğrendik. Suç sebebi de RedHack paylaşımlarıymış. Tamamen deli saçmasıdır. Umarım doğru sonuçlanır da Mahir arkadaşımız yeni doğan çocuğuna kavuşur" açıklamasında bulundu.

TGS adına ise söz alan Can Uğur daşunları söyledi: "OHAL gazeteciliğe engel argümanı olarak kullanılıyor. Sosyal mesya haberlerini yansıtan arkadaşlarımız için gözaltı sebebi olmuştur. Kamuoyunu ilgilendiren haberleri yapmaya devam edeceklerdir" 

Basın-İş adına konuşan Faruk Ceren de "Bu kadar uzun süreli gözaltı başlı başına bir işkencedir. Dayanışmayla yeneceğiz" ifadlerini kullandı.

DAHA FAZLA