"24 Eylül'de greve gidiyoruz"

İstanbul Eğitim-Sen şubeleri okul dönüşümlerine,TEOG, Rotasyonuna, okul müdürlerinin haksız ve usulsüz görevden almalarına karşı Sultanahmet Meydanı'ndan İl Milli Eğitim binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sonrasında yapılan basın açıklamasında 24 Eylül'de greve gidileceği duyuruldu.

Merve Bahtiyar - İleri

İstanbul Eğitim Sen şubeleri TEOG yerleştirmelerine ve okul müdürlerinin haksız ve usulsüz görevde alınmalarını protesto etti. Sultanahmet Meydanı'ndan İl Milli Eğitim binasına “Emekçi düşmanı hükümet istifa”, “Öğrenci mağdur, veli çaresiz, işte TEOG sisteminiz” sloganlarıyla yürüyen eğitim emekçileri daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Yetkililerle görüşmek için bina içine girmek istediklerini belirten eğitimcilere giriş izni verilmezken, Eğitim-Sen 3 no'lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu “Öğretmenlerin yüzlerine bakamayacak duruma geldiler. Bizler eğitimin gericileştirilmesine, piyasalaştırılmasına karşı buradayız. 24 Eylül'de gerçekleştireceğimiz Grevle sesimizi herkese duyuracağız” şeklinde konuştu.

EĞİTİMDE KAOS YAŞANACAK

Eğitim-Sen 4 no'lu Şube Başkanı İzzet İldeş'in okuduğu basın açıklamasında, TEOG yerleştirmeleri ve müdür ve müdür yardımcıları atamaları sonucunda okullarda kaos yaşanacağının altı çizildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“TEOG'un yaratmış olduğu kaos nedeniyle 134 bin Öğrencinin Pazartesi günü hangi okula gideceği belli değil. Siyasal iktidarın kadrolaşma hırsı nedeniyle okullarımızın çoğunda müdür ve müdür yardımcıları bulunmamaktadır. Pazartesiden itibaren okullarda idari kaos yaşanacaktır. Okulların dönüşüme uğraması (İmam Hatip'e dönüştürülmesi) nedeniyle Pazartesi günü bazı öğretmen ve öğrenciler, hangi okula gideceklerini bilememektedir. Herkese bilimsel, laik, eşit, parasız, anadilde “eleştirel eğitim” istiyoruz.”