2018, 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı' ilan edildi

2018, 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı' ilan edildi

Çocuk işçiliği ile mücadeleye ilişkin duyarlılığının artırılması için 2018 yılı 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı' ilan edildi.

İleri Haber

Çocuk işçiliği ile mücadeleye ilişkin duyarlılığının artırılması amacıyla, 2018 yılının 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı' ilan edilmesine ilişkin Başbakanlık genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede, çocukların zihinsel, bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen çocuk işçiliğinin, küresel ve ulusal çapta önemli sorunların başında geldiği kaydedildi.

Uluslararası kuruluşların çocuk hakları ve çocuk işçiliği konusundaki kararlarının, ülke ihtiyaçları ile birleştirilerek, bu doğrultuda bir mevzuat ve politika oluşturulduğu ifade edilen genelgede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı'nın (2017-2023) hazırlandığı yazıldı.

TAKİBİ BİR KURUL YAPACAK

Program kapsamında, çocuk işçiliğini önlemeye yönelik temel stratejiler, faaliyetler, bunlardan sorumlu olan ve iş birliği yapılacak kurum ve kuruluşlar ile sürelerin belirlendiği bilgisi de genelgede yer aldı. Programda yer alan faaliyetlerin takibini ise, yılda iki kez düzenlenen İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantılarında yapılacağı kaydedildi.

DAHA FAZLA