İşçileri vinçle ölüme taşıdılar: 4 ölü, 2 yaralı

İşçileri vinçle ölüme taşıdılar: 4 ölü, 2 yaralı

Adana’da çatıya vinçle çıakartılan, sepet halatının kopması sonucu 10 metre yükseklikten yere çakılan 4 işçi hayatını kaybetti.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki  Erke Gübre Fabrikası'nın çatı kaplamasını yapmak için vinçle çıkartılan 6 taşeron işçi, sepet halatının kopması üzerine 10 metre yükseklikten yere düştü. İşçilerden 2’si fabrikada, diğer iki işçi ise yolda yaşamını yititrdi, 2 işçi de yaralandı.

İş cinayeti bugün öğle saatlerinde merkez Sarıçam ilçesindeki Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Erke Gübre Fabrikası'nda göz göre göre yaşandı.

Fabrika binasının çatısında kaplama yapacak olan Hüda Metal isimli taşeron firma işçileri, vinç sepeti ile çatıya çıkartmak istedi. Yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen vinçle çıkarılan işçiler sepete binince, ağırlığı taşıyamayan halat koptu. Yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen işçilerden Murat Gümüş ile Cengiz Kutlam ve iki işçi daha hayatını kaybederken, ağır yaralanan işçiler de götürüldükleri hastanelerde tedaviye alındı.