19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali yarın başlıyor: Sevgi neydi?

19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali yarın başlıyor: Sevgi neydi?

19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 5-12 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da başlıyor.

19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 5-12 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da başlıyor.

“Sevgi neydi?” temasıyla 5-12 Mayıs tarihleri arasında 19. kez düzenlenecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 5 Mayıs günü Kızılırmak Sineması’nda “Bağlar”, “Vank’ın Çocukları” ve “Kuzey Bölgesi” filmleriyle başlıyor.

 “SEVGİ NEYDİ?”

Festivalin bu seneki teması “Sevgi neydi?” olacak. Festival ekibi neden bu temayı seçtiğini şöyle anlatıyor:

“Savaşın, katliamların, ırkçılığın, cinsiyetçiliğin, türcülüğün, ötekileştirmenin her gün yeni biçimleriyle karşılaştığımız, bunların olağanlaştığı bugünün dünyasında karanlığın dışında bir umut kavramı üzerine tekrar düşünmek istiyoruz.

Dışarıda sesini duyamadığımız, dışarıdaki kimseye sesini duyuramayan, içeride kimsenin duymadığı, yanındaki sesleri duyamayan bir dünyayı bugün de iktidarın seslenmediği bir yerden, sevgiyle duyumsamanın olanaklarını beraberce düşünmek için melankolinin dışından, umudun ışığında bir dünyayı tekrar kurma gücünü hep beraber bulmak için soruyoruz: “Sevgi Neydi?”

TEMA ÖDÜLÜ YÖNETMEN LİSA ÇALAN'A

Festivalin kapanış ve ödül töreni ise 12 Mayıs’ta Kızılırmak Sineması’nda olacak.

Festivalde oyuncu Selda Alkor, belgeselci Bingöl Elmas, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz ve oyuncu-seslendirme sanatçısı Tülay Bursa ödül alacak.

Festivalin bu seneki Tema Ödülü ise Diyarbakır patlamasında yaralanan yönetmen Lisa Çalan’ın olacak.

Sinemaya farklı dallarda katkıda bulunan, kadın emeğinin sinemada görünür olması için mücadele eden ve kültür sanat yaşamımıza izler bırakan bu beş sinemacı kadına ödülleri 6 Mayıs’taki açılış töreninde verilecek.

Festival programı şöyle:

5 Mayıs: * Film: “Bağlar” yönetmen (Berke Baş’ın katılımıyla) Kızılırmak sinemasında * Film: “Kuzey bölgesi” (Yönetmen Moniks- Treut’un katılımıyla) Kızılırmak sinemasında * Film: “Vank’ın Çocukları”(Yönetmen Nezahat Gündoğan ve yapımcı Kazım Gündoğan’ın katılımıyla) Kızılırmak sinemasında.

6 Mayıs: Söyleşili gösterim * Film: “Zevceler”(Yönetmen Anja Breien’in katılımıyla)

7 Mayıs: * Film: “Kasap Havası” (Yönetmen Çiğdem Sezgin ve oyuncu Şenay Gürler’n katılımıyla) * Film: “Özel Devrimler, Genç Kadın ve Mısırlı” Alman Kültür Merkezi (15.00) * Film: “Cadı Avı” Kızılırmak Sineması (18.30) Atölye: * Meryem Yavuz ile “Görüntü Yönetmenliği Atölyesi” Alman Kültür Merkezi (15.00) * Dilan Bozyel ile “Kadın Vizörünün Gücü” Fotoğraf Atölyesi (Mimarlar Derneği 14.00)

8 Mayıs: Söyleşili Gösterimler * Film: “Toz Bezi” (Film ekibi ve İmece Ev İşçileri Sendikası’nın katılımıyla)

DAHA FAZLA