17 Ağustos’un yıldönümünde: Mahalledeki tek büyük deprem toplanma alanı TÜRGEV’e verildi

17 Ağustos’un yıldönümünde: Mahalledeki tek büyük deprem toplanma alanı TÜRGEV’e verildi

İstanbul’un Üsküdar’ın Ünalan mahallesindeki tek büyük deprem toplanma alanı da TÜRGEV’in oldu.

17 Ağustos depreminin 18. yılında afet toplanma alanlarının ranta kurban edilmesine bir örnek daha yaşandı. Depremin üzerinden geçen sürede hiçbir ders almayan iktidar kamu arazilerini yandaş vakıflara peş keş çekmeye devam ediyor.

Son olarak İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Ünalan Mahallesi’nin tek büyük deprem toplanma alanının da bulunduğu Şampiyon Spor Tesisleri’ne ait arazi TÜRGEV’e verildi. Yurt yapılmasına planan alan paravanlarla çevrildi.

Ünalan Mahallesi’nde yer alan 55 bin metrekarelik arazi 2001 yılında Şampiyon Spor Tesisleri’ne 49 yıllığına kiralanmıştı. 

Diken’den Rıfat Doğan’ın haberine göre, yönetim kurulunda Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu TÜRGEV 2013 yılında bu araziye yurt yapılması için başvurdu. Bu başvuruyla ilgili ilk teklif geçen yıl şubat ayında AKP’li  üyelerin oylarıyla büyükşehir (İBB) meclisinden geçti. Daha sonra Üsküdar Belediyesi de bu yılın ocak ayında alana dair alt ölçekli planlarda değişiklik yaptı.

Meclis kararına göre yeni planda ‘mesleki ve teknik öğretim tesis alanı, sosyal ve kültürel tesis alanı, özel ortaokul  ve ticaret ve konut alanı’ fonksiyonları getirildi. Aynı süreçte Şampiyon Spor Kulübü da tesislerden çıkarıldı.

“17 AĞUSTOS’UN YILDÖNÜMÜNDE OLMASI MANİDAR”

Ünalan Mahallesi muhtarı Mezengül Şimşek, arazinin 17 Ağustos depreminin yıldönümünde yapılaşmaya açılmış olmasının manidar olduğunu belirterek, planlara yaptıkları itirazların da belediye meclisinin geçen ayki oturumunda reddedildiğini söyledi.

Arazinin 56 bin metrekare olduğunu ancak proje kapsamında başka kısımlarla birleştirildiğini ve 90 bin metrekareye çıkarıldığını ifade eden Şengül, “Plan değişikliğiyle içinde imam hatip alanı vardı, orayı genişletip ortaokul alanı oluşturdular, İGDAŞ alanını da konut ticaret alanına çevirdiler. Pazar alanımızı küçülttüler. 2013 yılında TÜRGEV burayı istemişti, onların talebi üzerine bu plan değişikliği yapıldı”dedi.