16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali başlıyor

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali başlıyor

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 16 Şubat Perşembe günü başlıyor. 34 ülkeden 146 yönetmenin toplam 126 filminin gösterileceği festivalin bu yılki teması da “İyileştiren Şeyler”

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 16-26 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul’da, 2-5 Mart 2016 tarihleri arasında de Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek.

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali bu yıl temasını “İyileştiren Şeyler” olarak belirledi. Türkiye’nin ve dünyanın içinden geçtiği kaosa karşı “iyileştiren şeyler” önerecek olan !f İstanbul, seyirciyi filmlerde, müzik etkinliklerinde ve bu yıla özel sohbetlerde buluşturup birlikte "şifa yolları aramaya" davet edecek.

!F İSTANBUL’U “MOONLIGHT/AY IŞIĞI” AÇIYOR

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin açılış filmi, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere 8 daldaki adaylığıyla Oscar yarışının en güçlü adaylarından biri olan “Moonlight/Ay Işığı”. Variety’nin 2016’nın en dikkat çeken yönetmenler listesinde işaret ettiği Barry Jenkins’in ustalık eseri sayılan film, üç farklı zamanda geçen ve bir çocuğun büyüme ve kendini keşfetme hikâyesini konu alıyor.

!F’İ T2 TRAINSPOTTING KAPATIYOR

!f İstanbul’un kapanış filmi, yılın sinema olaylarından “T2 Trainspotting” olacak. Danny Boyle’un 1996’da Irvine Welsh’in efsanevi romanından uyarladığı ve sinema tarihinin en kült filmlerinden birisi oluveren “Trainspotting”in devam filmi olan “T2 Trainspotting”in biletleri iki gün içinde tükenmişti.

Festival hakkında ayrıntılı bilgiye resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

DAHA FAZLA