15 yaşındaki çocuğa istismar davasında skandal savunma: Annesi intikam uğruna çocuğunu kullandı!

15 yaşındaki çocuğa istismar davasında skandal savunma: Annesi intikam uğruna çocuğunu kullandı!

Mersin Nakliyatçılar Derneği eski Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, birlikte yaşadığı G.D’nin 15 yaşındaki kız çocuğu M.A’ya cinsel istismarda bulunmak suçundan yargılandığı davada 16 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemeye, istismarcının avukatlarının yaptığı skandal savunma damgasını vurdu.

Mersin’de Nakliyatçılar Derneği’nin eski Başkanı olan İlyas Yazırlıoğlu, birlikte yaşadığı G.D’nin 15 yaşındaki kız çocuğu M.A’ya cinsel istismarda bulunmaktan 16 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

39 yaşındaki İlyas Yazırlıoğlu, 6 yıldır birlikte yaşadığı G.D.’nin lise öğrencisi 15 yaşındaki kızı M.A.’ya, geçtiğimiz yıl mart ayında zorla sarılıp cinsel istismarda bulundu. Genç kız, akşam eve gelen annesi G.D.'ye olayı anlattı. Annenin şikayeti üzerine Yazırlıoğlu, hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında Mersin Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı’ndan verilen raporda da istismar bulgusuna yer verildi.

Savcılığın yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasıyla, Yazırlıoğlu hakkında ‘Küçük yaştaki kıza cinsel istismar' suçundan Mersin 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hazırlanan iddianamede olay detaylı olarak anlatıldı.

AVUKATLARDAN SKANDAL SAVUNMA: “ANNENİN İNTİKAM UĞRUNA ÇOCUĞUNU YÖNLENDİRMESİ…”

Tutuksuz olarak duruşmada hazır bulunan Yazırlıoğlu’nun avukatları müvekkillerinin suçsuz olduğunu iddia ederek, “Müvekkilimiz birlikte yaşadığı kadın ile kavgasından sonra bu suçlamaya maruz kalmıştır. Yapılan şantajlara ve tehditlere boyun eğmemiş, bunu yargıya taşımıştır. Bu kavgadan sonra müvekkilimiz cinsel istismar iddiası ile karşıya kalmıştır. Suçlu olan bir insan, parası da olan bir insan niye bu konuyu yargıya taşısın. Annenin intikam uğruna çocuğunu yönlendirmesiyle bu suçlama yapılmıştır” şeklinde skandal bir savunma yaptı.

TUTUKLANDI

Mahkeme heyeti, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdığı İlyas Yazırlıoğlu hakkında tutuklama kararı verdi. DHA’nın haberine göre Yazırlıoğlu, mahkemenin verdiği kararla duruşma salonundaki polisler tarafından Mersin E Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Sanık avukatları verilen mahkeme kararını temyiz edeceklerini söyledi.

DAHA FAZLA