15 Temmuz'un yıl dönümünde köprüde tören: 'İmansız darbecilere karşı imanlı halkım vardı'

15 Temmuz'un yıl dönümünde köprüde tören: 'İmansız darbecilere karşı imanlı halkım vardı'

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu Yakası'ndaki girişinde tören düzenlendi. Törende konuşan Erdoğan, "Bir tarafta imanlı olan halkım vardı ama öbür tarafta imansız darbeciler vardı" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, adı "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu Yakası'ndaki girişinde yaptırılan 15 Temmuz Anıtı'nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski başbakanlardan Tansu Çiller, AKP'li yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül ve Tansu Çiller, 1996 yılında Bank Asya'nın açılışında Fethullah Gülen ile bir araya gelmişti. 

Tören alanına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'dan, Başbakan Yıldırım da Çengelköy'den "Milli Birlik Yürüyüşü" adını verdikleri yürüyüşe katılarak geldi. Tören, 15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için Kuran okunması ve saygı duruşuyla başladı. 

"İMANSIZ DARBECİLERE KARŞI İMANLI MİLLETİM VARDI"

Törende konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Erdoğan, darbe girişiminin başladığı Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin, "Onların karşısında dikilen milletimizin neyi vardı? Benim vatandaşımın elinde sadece aynen bugün olduğu gibi bayrağı vardı. Ama bunun yanında çok daha etkili bir silahı vardı. O silah da imanıydı. Bir tarafta imanlı olan halkım vardı ama öbür tarafta imansız darbeciler vardı" dedi. 

"BİLSEYDİM KILIÇDAROĞLU'NU YENİKAPI'YA DAVET ETMEZDİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Bazıları ısrarla ne diyor? Kontrollü darbe! Milletimizin bu şanlı direnişine kara çalmaya çalışıyorlar. Bu terbiyesizliktir. Bu ahlaksızlıktır. Doğru. O gece 23.15'te havalimanına iniyor. Tanklar önünde. Önce korkuyor. Bekliyorlar, görüşüyorlar. Görüşmeden sonra tankların koruması altında bu zat oradan çıkıp Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Biz Yenikapı buluşmasına bilseydim davet etmezdim" dedi. 

"GUANTANAMO'DAKİ GİBİ TEK TİP ELBİSEYLE MAHKEMEYE ÇIKARILSINLAR"

Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmalarda tutuklananlara ilişkin konuşan Erdoğan, "Geçen Başbakan ile de konuştum. Guantanamo'da olduğu gibi bunlar tek tip elbise ile mahkemeye çıkarılsın" dedi.