15 Şubat baskınları: Çok sayıda gözaltı

15 Şubat baskınları: Çok sayıda gözaltı

Adana, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde 15 Şubat öncesi yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Adana polisi, 15 Şubat öncesi Adana merkezli İstanbul, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Van'da çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenledi. Baskın yapılan evlerin kapıları özel harekat polislerince koçbaşlarıyla kırılırken, evler didik didik aranıp eşyalar dağıtıldı. Evlerde yapılan aramaların ardından "eylem çağrısı yaptıkları ve eylem hazırlığında oldukları" iddiasıyla çok sayıda kişi gözaltına alındı. Adana'da gözaltına alınanların sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürüldü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre operasyonların PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 19'uncu yıldönümü nedeniyle yapıldığı belirtildi.

İSTANBUL’DA 5 GÖZALTI  

İstanbul'da yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. TEM polisleri tarafından yapılan baskınlarda Serkan Bilen, Mahmut Onyıl, Sedat Timuroğlu, İhsan Tekin ve Hicran Kaya gözaltına alındı. 5 kişi Vatan'da bulunan İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İZMİR’DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında Bornova, Çiğli ve Karabağlar ilçeleri ile Elazığ’da sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda araların HDP Urla İlçe Eş Başkanı Kerim Kaya ile birlikte HDP İzmir İl Yöneticisi Eylül Emek Kılınç, Mehmet Çetin, Turan Işık ve Serap Atkan’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ELAZIĞ’DA 1 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Elazığ’da ise ismi öğrenilemeyen bir öğrencinin gözaltına alındığı ve İzmir’e getirileceği bildirildi. Evlere yapılan baskınlarda, gözaltına alınanların elektronik cihazlarına da el konuldu.

HDK GÖZALTILARININ SÜRESİ 1 HAFTA UZATILDI
Öte yandan, İstanbul'da 7 Şubat’ta gözaltına alınan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) aktivistlerinden 32 kişinin gözaltı süresi 7 gün uzatıldı.