15. Filmekimi 7-16 Ekim tarihlerinde İstanbul’da

15. Filmekimi 7-16 Ekim tarihlerinde İstanbul’da

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 15. kez düzenlenecek Filmekimi, Vodafone FreeZone sponsorluğunda bu yıl 7-16 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Filmekimi Vodafone FreeZone sponsorluğunda 7-16 Ekim tarihlerinde İstanbul’da 10 gün sürecek bir maratonla birlikte İstanbul dışında da Ekim ayı boyunca gösterimlerine devam edecek.

On beşinci yılında Filmekimi programında, Altın Palmiyeli Ken Loach filmi I Daniel Blake’den, Xavier Dolan’ın Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödül’ü kazanan Alt Tarafı Dünyanın Sonu / It’s Only the End of the World’e, Oscar’lı yönetmen Asghar Farhadi’den, bağımsız Amerikan sinemasının kahramanlarından Jim Jarmusch’a, Güney Kore’nin yıldız yönetmeni Park Chan-wook’tan modern klasiklerin yönetmeni Paul Verhoeven’e ve kara mizahtan vazgeçmeyen yönetmen Todd Solondz’dan her filmi olay yaratan Pedro Almodovar’a kadar merakla beklenen birçok yönetmenin filmi yer alıyor.

İlk kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerin büyük ilgiyle takip ettiği Filmekimi, 2015’te 6 kentte toplam 75 bine yakın sinemaseverle buluştu.

Filmekimi gösterimleri İstanbul’da bu yıl Beyoğlu’nda Beyoğlu ve Atlas,Kadıköy Rexx Sineması ve Nişantaşı City’s Cinemaximum’da yapılacak.

İstanbul dışı gösterimlerine 2011’de başlayan Filmekimi, bu yıl da Türkiye’nin farklı kentlerindeki sinemaseverlere yılın en iyi ve en güncel filmlerini sunmaya devam edecek. Filmekimi, bu yıl Ankara, İzmir, Bursa ve ilk kez Eskişehir’e de uğrayacak. Filmekimi 7-9 Ekim’de Ankara’da, 13-16 Ekim’de İzmir’de, 21-23 Ekim’de Bursa ve Eskişehir’de olacak.

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER AFİŞLERDE

Filmekimi bu yıl 51 filmlik zengin programının yanında 15.inci yıla özel hazırlanan afişleriyle de dikkat çekiyor. Bu yıl “Sonbaharın rengi Filmekimi” temasıyla hazırlanan afişlerde birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Juliette Binoche, Berenice Bejo, Angeliki Papoulia, Şebnem Bozoklu’nun yanı sıra Elijah Wood, Fırat Çelik ve Berk Hakman bu yıl Filmekimi rengine bürünerek afişlere yüzlerini veriyor.

Fransa’nın tanınan oyuncularından, bu yıl Filmekimi programında Slack Bay / Ma Loute filminde rol alan Juliette Binoche, Artist ve bu yıl programda yer alan Sweet Dreams / Tatlı Rüyalar’ın güzel oyuncusu Berenico Bejo, Yüzüklerin Efendisi serisinin yıldızı Elijah Wood, yönetmen Yorgos Lantimos’un Dogtooth / Köpek Dişi, Alpler ve The Lobster filmlerindeki performanslarıyla dikkati çeken Angeliki Papoulia yer alıyor. 

Türkiye’den ise Filmekimi programında dünya prömiyerini Cannes’da Eleştirmenlerin Haftası bölümünde yapan Albüm filminin başrol oyuncusu Şebnem Bozoklu ve Filmekimi’nin sıkı takipçilerinden sinema, tiyatro ve dizi oyuncuları, Welcome, Ay Büyürken Uyuyamam, 8 Saniye filmleriyle “Fatmagül’ün Suçu Ne”, “Gönül İşleri”, “Poyraz Karayel” dizilerinden tanıdığımız Fırat Çelik ile Saklı Yüzler, Tepenin Ardı filmleri ve “Hatırla Sevgili”, “Mazi Kalbimde Yaradır”, “Hayatımın Aşkı” dizilerinde rol alan Berk Hakman afişlerde yer alıyor.

15. Filmekimi'nde yer alan filmler ve gösterim çizelgesi için tıklayınız.

DAHA FAZLA