14 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 32 yıl hapis

14 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 32 yıl hapis

14 yaşındaki çocuğa farklı zamanlarda 10 kez cinsel istismarda bulunan Ali Kayar adlı şahsa 32 yıl hapis cezası verildi.

Diyarbakır'da 2016 yılında, 14 yaşındaki çocuğa farklı zamanlarda 10 kez cinsel istismarda bulunan 29 yaşındaki Ali Kayar adlı şahıs, yargılandığı davada 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ali Kayar'ın cezasında 4 kez artırım yapan mahkeme, tutukluluk halinin de devamına hükmetti.

​Diyarbakır'da o dönem 14 yaşında olan kız çocuğu, annesine cinsel istismara uğradığını söyledi. Mahallede bulunan bir kişinin kendisini harabe binaya götürerek, farklı zamanlarda 10 kez cinsel istismarda bulunduğunu aktaran çocuk, annesi tarafından hastaneye götürüldü. Görevlilerin durumu polise bildirmesi üzerine kimliği tespit edilen Ali Kayar, gözaltına alındı, ardından da tutuklandı. 

DHA'nın haberine göre, yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, Ali Kayar'ın "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 36 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Savcı, Ali Kayar'ın, istismarı kimseye anlatmaması için çocuğu tehdit ettiğini belirtti. Çocuğun olayı ailesine anlatmaktan korktuğu için şahsın yanına gitmeye devam ettiğini kaydeden savcı, Ali Kayar'ın bu şekilde eylemlerini 10 kez tekrarladığını kaydetti. İddianamede, çocuğun annesiyle birlikte kadın doğum hastanesine gitmesi üzerine olayın adli mercilere yansıdığı ifade edildi.

'KORKTUĞUM İÇİN KİMSEYE ANLATAMADIM'

İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuklu sanık Ali Kayar hakkında Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da avukat Remzi Atalay aracılığıyla müdahil olduğu duruşmada sanık Ali Kayar, "Polisler beni yakaladığında kelepçe takıp, dövdüler. Karakolun bahçesinde 30 polis bana bağırdı. İfade hazırlayıp, kabul etmemi istediler. Belki ceza almayacağımı söylediler. Ben cinsel istismarda bulunmadım. Polislerin baskısıyla ifade verdim" şeklinde ifadelerle kendini savunmaya çalıştı.

Sanığın kendisine ilk istismarı yaptığında beşinci sınıfa gittiğini söyleyen çocuk ise "On veya yirmi defa aynı şeyleri yaptı. Beni hep korkutuyordu. Beni her seferinde harabe eve götürdü. Korktuğum için olayı kimseye anlatamadım" dedi.

Mahkeme, kısık sesle ve utanarak ifade verdiğini tespit ettiği çocuğun, tekrar aynı olayı yaşamaması ve psikolojisinin daha fazla etkilenmemesi için savcılıkta verdiği ifadesini okudu. Çocuk, ifadesinde anlattıklarının doğru olduğunu söyledi.

Adli Tıp Kurumu raporunda ise cinsel istismara dair herhangi bir fiziksel bulguya rastlanmadığı, ancak iddia edilen olayın üzerinden uzun zaman geçmesi nedeniyle vücutta herhangi bir bulgu bulunamayabileceği kaydedildi. Yargılama sırasında polise yaptırılan araştırmada, çocuğun ifadesinde bahsettiği şekilde harabe evlerin bulunduğu da tespit edildi.

32 YIL CEZA 

Yargılama sonucunda mahkeme, sanık Ali Kayar'ı "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 32 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ceza oranında 4 kez artırım yapan mahkeme, sanığın pişmanlık duymaması ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkisini dikkate alarak herhangi bir indirim uygulamadı. Mahkeme, Ali Kayar'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

'ÇOCUK DURUP DURURKEN BU SUÇLAMALARDA BULUNAMAZ'

Mahkeme gerekçeli kararında 15 yaşından küçük olan çocuğun yaşı dikkate alındığında, "kendisinin ve ailesinin namusunu ortaya koyacak şekilde", durup dururken sanık ile ilgili bu şekilde suçlamalarda bulunmasının hayatın olağan akışına aykırı bulunduğu kaydedildi. Çocuğun tüm ifadelerinin yer, zaman, kişi ve olay örgüsü bakımından tutarlı ve itibar edilebilir olduğunu belirten mahkeme, sanığın kaçamaklı ifadeler kullandığını ifade etti. "Çocuğun ancak cinsel bir birliktelik esnasında yaşanması muhtemel bilgileri verdiği dikkate alındığında, bu yaştaki bir çocuğun yaşamadığı olaya ilişkin bu bilgileri vermesi hayatın olağan akışına aykırı" denilen kararda, "Mağdurun açık, net, tutarlı ve yaşı dikkate alındığında gerçekleşmemesi halinde bilebilmesinin mümkün olmadığı cinsel detaylar içeren anlatımları dikkate alınarak eylemin gerçekleştiği sonucuna varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

DAHA FAZLA