1300 koyuna çobanlık yapıyor: 'İnsanlardan uzak olmak bana hep huzur verdi'

1300 koyuna çobanlık yapıyor: 'İnsanlardan uzak olmak bana hep huzur verdi'

Bahçesaray’da 1300 koyuna çobanlık yapan Muhammed Turan, "İnsanlardan uzak olmak bana hep huzur veriyor" dedi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde 1300 koyuna çobanlık yapan Muhammed Turan adlı yurttaş, yaptığı işin bulunmaz bir yaşam olduğunu ve insanlardan uzak olmanın kendisine hep huzur verdiğini söyledi.

'İNSANLARIN YARATTIĞI KARMAŞANIN UZAĞINDA'

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; 25 yıldır ilçede çobanlık yapan Turan mesleği hakkında, “Bu bulunmaz bir yaşamdır. İnsanların yarattığı karmaşanın uzağında ve sadece doğa ile baş başayız. Çobanlık yaparken tüm mevsimleri gözlemleme şansınız oluyor. İlkbaharda çiçekler, kışın ise bembeyaz örtüye tanık oluyorsunuz. Hayvanlarımızla birlikte doğanın tüm güzelliklerine tanıklık ediyoruz" diye konuştu.

'HUZUR VERİYOR'

Tüm gününü yaylada geçirdiğini söyleyen Turan, şehirden bağını kestiğini, sadece doğa ve hayvanlarla baş başa kaldığını söylüyor. İnsanlardan uzakta kalmanın kendisine huzur verdiğini belirten Turan, “Şu ana kadar hiçbir sıkıntımız yoktu; ama bölgede kış başladığı için biraz zorlanmalar oluyor. Havaların soğuması bizim için bol bol üşümek anlamına geliyor. Ama her işin zorlukları vardır. Ayrıca maddi olarak da ücretlerimiz fena değil. Kendimize rahatça yetiyoruz” diyor.

DAHA FAZLA