121 engelli kız çocuğunun eğitimi için dans edecekler

121 engelli kız çocuğunun eğitimi için dans edecekler

121 çocuğun eğitimi için 121 kişinin dans edeceği gecede, yaklaşık 11 farklı dans gösterisi yapılacak.

Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM) ile İstanbul Dans Eğitim Merkezi Spor Kulübü, engelli kız çocuklarının eğitimi için güçlerini birleştirdi. 121 çocuğun eğitimi için 121 kişinin dans edeceği gecede, yaklaşık 11 farklı dans gösterisi yapılacak. 

Hürriyet'ten Kardelen Kordaş'ın haberine göre Gamze Elibol (36) TEKSEM’in hem kurucusu hem de sanat yönetmeni. Hayat enerjisi yüksek, gözleri ışıl ışıl, sevgi dolu bir anne ve rol model. 1.5 yaşında yanlış iğne sonucu engelli kalan Elibol, çok istediği tiyatro bölümünde engelinden dolayı mülakat şansı dahi verilmeden elendi. Aslında bir tiyatro kulübü olan TEKSEM, 8 yıldır bünyesinde Engelsiz Amazonlar adını verdiği bir oluşumla 121 engelli kızın okumasına destek oluyor.

Bu çocuklar için bağış makbuzuyla yardım toplamadıklarının altını çizen Elibol, kendi yaptığı el sanatlarını ve kocası tarafından terk edilmiş 35 engelli çocuk annesinin el emeklerini gelire dönüştürüyor.

KIZIYLA BERABER DANS EDECEK              

Geçen yıl İstanbul Dans seyircilerine, yaşam hikâyesini anlatan Elibol, kulüple bu vesileyle tanıştı ve bu proje doğdu. Gecede, Elibol’un 16 yaşındaki kızı Zeynep Beyza da annesiyle birlikte dans edecek. Güzel sanatlar lisesi tiyatro bölümü öğrencisi kızı Zeynep ise, “Kendimi bildim bileli bu işin içindeydim, hep de olmaya devam edeceğim. Her projede, her zaman TEKSEM’le birlikte olacağım” diyor. Sahnede anne-kıza, çıkacakları 4 parçada TEKSEM gönüllülerinden üniversiteli Göksu Aygün, İpek Ofluoğlu ve Kübra Işık eşlik edecek. Dansçılardan Aygün, etkinlik için “Çok gurur verici, kelimelere sığdıramıyorum” dedi.

DAHA FAZLA