12 Eylül Utanç Müzesi Ankara halkıyla buluşuyor

12 Eylül Utanç Müzesi Ankara halkıyla buluşuyor

Devrimci 78’liler Federasyonu Çankaya Belediyesi’nin desteğiyle Ankara’da 12 Eylül Utanç Müzesi açıyor.Bu sene 12 Eylül Utanç Müzesi’nin teması “Ne darbe ne diktatörlük” olarak belirlendi.

Devrimci 78’liler Federasyonu 12 Eylül Utanç Müzesi'nin 8 Eylül saat 18.00’de Galeri Çankaya'da Ankara halkıyla buluşacağını duyurdu.

Devrimci 78’liler Federasyonu‘ndan Utanç Müzesi’ne ilişkin yapılan açıklamada temanın neden “Ne darbe ne diktatörlük” olduğu şu sözlerle anlatılıyor:

“12 Eylül AKP eliyle yeniden tahkim edilerek devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminin “Allah’ın bir lütfu” olarak görüp fırsata çeviren, OHAL ile KHK ile oluşturdukları diktatörlüklerini Gayrimeşru 16 Nisan referandumu ile meşrulaştırmaya çalışarak ülkede bir vesayet ve dikta rejimi tesis etmeye çalışmaktadırlar.

Federasyonumuz 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ertesi gününde “Ne darbe ne diktatörlük” diyerek tek seçeneğin demokrasi olduğunu vurgulamış, o günden bu güne darbeye ve diktatörlüğe karşı mücadelesine devam etmektedir. Bu nedenle bu sene 12 Eylül Utanç Müzemizin teması “Ne darbe ne diktatörlük” olarak belirlenmiştir. 7 Haziran seçimlerinden bu yana ülke katliamlar ülkesi olmuş denetimli toplu katliamlarla yüzlerce yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Bu nedenle müze faaliyetlerinde katliamlar öne çıkmaktadır” 

DAHA FAZLA