10 Ekim'de yitirdiklerimizi anlatan 'Barış Portreleri' kitap haline getirildi

10 Ekim'de yitirdiklerimizi anlatan 'Barış Portreleri' kitap haline getirildi

10 Ekim Ankara Katliamı'nda kaybettiklerimize ortak hafızamızda yer açmak için hayata geçirilen Barış Portreleri projesi kitap olarak yayınlandı.

P24 ve K24 bünyesinde bir araya gelen yazarlar tarafından "#101015 Ankara Barış Portreleri” çalışması kapsamında, kaybettiklerimize ortak hafızamızda tek tek yer açmak için başlatılan proje kitap olarak yayınlandı. 62 yazarın gönüllü bir çalışmayla kaleme aldığı 85 portrenin yer aldığı kitap, '10 Ekim 2015'te kaybettiğimiz hayatlara bir bakış' altbaşlığını taşıyor.

2015 sonbaharından 2017 sonbaharına uzanan bir zaman diliminde yazılan kitapta eksik kalan portreler şöyle açıklanıyor: "Ankara Katliamı’nda kaybettiğimiz ama ailesiyle buluşamadığımız, portresini yazamadığımız bütün kardeşlerimizi kitabın sonunda tek tek anıyoruz. Şayet aileleri, dostları fikir değiştirirse bu eksik portreleri tamamlamak ve bu kitabın yeni bir baskısında sizlere sunmak boynumuzun borcu olsun."

İlk olarak Punto24 Bağımsız Gazetecilik Platformu internet sitesinde yayınlanan proje, unutmamayı, unutturmamayı görev bilen geniş bir kesimle paylaşmak için çağrı yapmıştı:

“Kaybettiğimiz her insanı tek tek tanımak istiyoruz.

Çünkü çabalarıyla, özlemleriyle, keder ve sevinçleriyle ayrı bir hikâyesi var her birinin ve biz o hikâyeye ortak hafızamızda yer açmak istiyoruz.

Çünkü barış için haykırırken bu hayattan koparılanlara bir borcumuz var.

Çünkü onların hatırasına sahip çıkmak, hayata sahip çıkmanın da bir yolu bizim için, katiller değil barış kazansın diye uğraşmanın da bir parçası.

Çünkü unutarak değil, ancak hatırladıkça yeni katliamları önleyebiliriz, ancak hep birlikte hatırlayarak iyileşebiliriz.”

Barış Portreleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

DAHA FAZLA