10 Ekim anması yapan öğrencilere ikinci kez polis saldırısı

10 Ekim anması yapan öğrencilere ikinci kez polis saldırısı

10 Ekim anması yapmak istedikleri için gözaltına alınan ve haklarında İstanbul Üniversitesi tarafından soruşturma başlatılan öğrencilere bugün bir kez daha polis saldırdı. Bir öğrenci gözaltına alındı.

Geçtiğimiz 10 Ekim'de İstanbul Üniversitesi Beyazıt yerleşkesinde katliamın ikinci yıldönümünü anmak üzere gerçekleştirilen anmaya polis saldırmış 67 öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğrenciler hakkında üniversite yönetimi disiplin soruşturması başlatmıştı. 

Öğrencilerin soruşturması bugün İstanbul Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu binasında yapılmaya başlandı.

Soruşturmaların hukuksuz olduğunu belirten bazı öğrenciler soruşturmaya giren arkadaşları için dövizler eşliğinde beklemeye başladı.

Öğle arasında, soruşturmalara ara verildiğinde okulun yemekhanesine giden öğrenciler yemekhaneden çıkış yaptıklarında merkez kampüse alınmadı. Kapılar öğrencilerin üzerine kapatılarak okula giriş çıkışlar yasaklandı.

Üniversite öğrencileri bu esnada polis ve ÖGB tarafından tacize ve saldırıya maruz kaldı, bir üniversiteli darp edilerek gözaltına alındı. 

4 gün boyunca İstanbul Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu'nda soruşturmaları devam edecek olan üniversite öğrencileri, hukuksuz soruşturmalar karşısında herkesi dayanışmaya çağırıyor.