1 milyar dolarlık rüzgar santrali ihalesi Alman Siemens'e

1 milyar dolarlık rüzgar santrali ihalesi Alman Siemens'e

Türkiye'nin ilk Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini Alman Siemens-Türkerler-Kalyon konsorsiyumu kazandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bin megavatlık Rüzgâr Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesi sonuçlandı. İhaleyi  Siemens-Türkerler-Kalyon grubu kazandı. Konsorsiyum, 1 milyar doların üzerinde rüzgar tesisi yatırımı yapacak.

Projeyle kurulacak santrallerin işletmeye girmesiyle birlikte her yıl asgari 3 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üretilmesi ve kurulacak rüzgâr tesisleri ile yıllık ortalama 1,5 milyon ton karbon emisyon azaltımı sağlanması bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar başkanlığında yürütülen ihaleye "Vestas (Danimarka)-Enerjisa", General Electric (Amerika)-Fina Enerji", "Goldwind (Çin)-Akfen Holding-Beyçelik", Siemens (Almanya)-Türkerler-Kalyon", Enercon (Almanya)-Polat Enerji-Limak Enerji", Nordex (Almanya)-İklim Elektrik Yatırım-MKS Marmara-Zorlu Enerji", " MingYang (Çin)-İlk İnşaat" ve "Senvion Rüzgar Enerjisi Çözümleri (Almanya)-IC İçtaş Enerji" konsorsiyumları katılmıştı.

 

 

DAHA FAZLA